Open workshop

Bij een open workshop ben je altijd van harte welkom om, na aanmelding, aan te schuiven voor een workshop keramieken. De data en tijden van deze open workshops zijn te vinden op de hoofdpagina op deze website. 

Een open workshop houdt in dat je in 2,5 uur aan de slag gaat met jouw unieke werk. Bij de prijs inbegrepen zijn het gebruik maken van alle materialen inclusief verf, koffie of thee met wat lekkers en het product wordt voor je geglazuurd en afgebakken. De enige extra kosten zijn die van het kale biscuit (keramiek) wat jij kiest om te gaan beschilderen. Ongeveer 2 weken na jouw workshop kan je dan jouw werk op komen halen. LET OP: in verband met de hoge energieprijzen laten we de oven pas draaien wanneer deze vol is. Vandaar dat het afbakken van jouw werkstuk langer kan gaan duren!

De prijs van deze workshop is 25 euro per persoon.
Andere mogelijkheden

Ben je niet in de gelegenheid om op woensdagavond of donderdagochtend langs te komen?
Wellicht is een van de onderstaande workshops dan een goed alternatief voor jou!

Groepsworkshop v.a. 6 pers

Willen jullie op een ander moment een workshop komen volgen, bijvoorbeeld in het weekend? En hebben jullie een speciale reden om te komen workshoppen en vind je het fijn om dan met je eigen clubje te zitten? Voor een teamuitje, vrijgezellenfeestje, familiedag,  of iets dergelijks? 

Laten we dan de agenda's trekken om een geschikte dag en tijdstip te kiezen waarop jullie allemaal beschikbaar zijn. Vooral de weekenddagen zijn dan erg in trek en gezellig te combineren met een boswandeling en/of lunch!

De prijs van deze workshop is 25 euro per persoon en verder gelijk aan de workshop van een inloopmoment.

Workshop op locatie v.a. 8 pers. 

Deze workshop verschilt nauwelijks met de workshops zoals hierboven zijn beschreven, alleen de locatie is op een door jou gekozen plek. Dit kan thuis zijn aan je keukentafel maar in een bedrijfskantine of verzorgingshuis is natuurlijk ook een optie. 

De prijs van deze workshop is 25 euro per persoon, daarnaast worden de reiskosten in rekening gebracht. 

Sinds augustus 2022 is het nieuwe atelier groot genoeg om groepen t/m 30 personen kwijt te kunnen voor een workshop!
Kinderfeestje

Laten we de kleinste creatievelingen van deze wereld niet vergeten! Vanaf een jaar of 6 kunnen kinderen ook een workshop keramieken komen volgen. De workshop duurt wat korter, ongeveer 1,5 uur. Van tevoren overleggen we even of de kinderen kiezen voor een bord of een beker. Uiteraard hangen er slingers en wordt er limonade geschonken. Wees welkom om hier de cadeautjes uit te pakken!

De prijs van deze workshop is 16,50 euro per kind, inclusief bord of beker.

Workshop XL

Wil je van de workshop een dagje uit maken? Een activiteit toevoegen aan de workshop? De ideeën zijn eindeloos in deze prachtige omgeving!

Denk aan een frisse wandeling, in het bos of juist langs een meertje, waarbij onze hond Coco en ik graag met jullie meelopen óf je de route meegeven. Ook kan je ervoor kiezen om een lunch of high tea bij te bestellen.

Alles is mogelijk, neem gerust contact op zodat we samen kunnen sparren!

De prijs van deze workshop is 25 euro per persoon, exclusief eventuele bijkomende kosten voor lunch of high tea.

De beruchte 'kleine lettertjes' vooraf

In het atelier werken we met levende materialen en in de meeste gevallen komt een werkstuk precies zoals hij bedoeld was uit de oven. Heel zelden kan het echter anders uitpakken, houd er daarom altijd rekening mee dat er ook in het hele schilder-, glazuur- & afbakproces weleens iets mis kan gaan. Voorbeelden hiervan zijn kleurverschillen, enige oneffenheden of het ontstaan van glazuurscheurtjes. Dit laatste heet craquelé en kan direct tijdens het bakken maar ook enkele weken later ontstaan. Helaas is dit niet altijd te voorkomen!

Mocht er zich tijdens het glazuur- of afbakproces een ernstige barst of breuk voordoen waardoor het keramiek niet meer te gebruiken is, dan mag je kosteloos een nieuw stuk beschilderen. Je ontvangt dan een tegoedbon ter waarde van het gebroken of gebarsten item, inclusief de workshopkosten.